Home  | Katie Melua  | Sarah Blasko  | Florence Rawlings  | Andrea McEwan  | Jem  | Gurrumul  | AW Promotions | Contact
 

Alice Willems Artist&Media Promotions, anno 2003

AW Promotions richt zich op de behoeftes in de media wereld, gespecialiseerd in het managen en promoten van nationale en internationale artiesten.

Curriculum Vitae interview met Alice Willems van AW Artist & Media Promotions

“Sinds 1995 ben ik werkzaam in de entertainment/muziekbranche. Na diverse functies  kreeg ik de kans  het daadwerkelijke vak ‘promotor’ onder de knie te krijgen. Ik startte met TV promotie. In 1997 werd  MCA, waar ik toen werkte, veranderd in het nu nog steeds bestaande Universal Music. Successen in die tijd waren Live, Aqua, No doubt, Counting Crows en nog veel meer. In die periode werkte ik als TV promotor voor de stal van Universal. In 1999 fuseerden wij met Polygram en zo ontstond er een grote ‘nederlandse stal’ bij Universal Music van artiesten met o.a. BZN, de Dijk, Jan Smit en Laura Fygi.

In 2003 besloot ik om mijn eigen bedrijf in de promotie te starten. De ervaring, kennis, plezier, netwerk en mijn handelsmerk ( “afspraak is afspraak gepaard met een goede kwaliteit, kennis en netwerk, red.)” gaf daarvoor de doorslag om te starten met ‘Alice Willems Artist & Media Promotions’. Mijn eerste opdracht was voor BMG, de tv promotie te verzorgen voor Alessandro Safina. 

Toen kwam ik via wederzijdse vrienden in contact met met Mike Batt, een van de grotere componisten van de wereld. (“Bright Eyes” van Watership Down/Art Garfunkel, ‘Phantom of the Opera’-muziekcomponist, eigen nr.1 hit “Lady of the Dawn”,red.) Mike Batt heeft in Engeland zijn eigen platenmaatschappij opgericht, Dramatico, van o.a. Katie Melua, en was op zoek naar freelance managers / promotors in Europa.

Sinds januari 2004 ben ik verantwoordelijk voor Dramatico in Nederland. De distributie wordt verzorgd door Roughtrade.

Daarnaast werk ik als freelancer nog voor Universal Music en dan voor de artiesten Kane en Enrique Iglesias.

AW Promotions verzorgt ook het management en promotie van Jon Allen.

 
Opdrachtgevers

Dramatico

The Entertainment Group, EMI Music, Rocket Productions, Universal Music, Sony BMG, Fendal Sound Studios etc.

Contacten/Netwerk

Platenmaatschappijen (DRAMATICO, EMI Music, Universal Music, BMG, Roughtrade)

TV stations (VARA, AKN, Endemol, TROS, RTL, Rene Stokvis produkties, TMF/MTV)

Radio stations (Radio 1, Radio 2, SkyRadio, 3FM, 100% NL, Radio 538)

Management bureaus (The Entertainment Group, Rocket Productions, AT)

Print (Telegraaf, AD, NRC, Sanoma uitgevers, Spits etc)
Een greep uit de 14 jaar 'Portfolio'

Katie Melua, KANE, Duffy, Amy McDonald, Jack Johnson, Eva Cassidy, Veldhuis en Kemper, KUS, Robert Leroy, Toppers in Concert, Rene Froger, Jan Smit, Patrizio Buanne, Alessandro Safina, Bon Jovi, David Charvet, BZN, De Dijk, Lionel Richie, Enrique Eglesias, Elton John, Mary J Blige, Nelly, Kci & Jojo, Hanson, Ashanti, Ja Rule, Sisqo, Daughters of Soul, Family Stand, No Doubt, Aqua, Counting Crows, Jodeci, Erykah Badu, All Saints, Florence Rawlings, Esmee Denters en nog veel meer...

Copyright 2006 AWPromotions, Rosanna, Alice, Katie

 AW Promotions, management & promotie van nationale en internationale artiesten

 

Katie, Rosanna, Alice  "Copyright 2006 AWPromotions"


Donderdag 28 augustus
 
Promotiebureau van Alice Willems viert eerste jubileum
Op 1 september 2008 bestaat AW Artist & Media Promotions, het promotiebureau van Alice Willems, vijf jaar. Willems is gespecialiseerd in het promoten van nationale en internationale artiesten. Ze begon haar loopbaan in 1995 bij MCA (Universal Music) en werd daar in 1997 tv-promotor. Momenteel werkt ze in dezelfde functie bij de major, maar dan freelance.
 
Kort na de oprichting van AW Artist & Media Promotions in 2003 werd Willems benaderd door de Britse componist en oprichter van het label Dramatico, Mike Batt, voor de lancering en promotie van Katie Melua. Willems behartigt nu al bijna vijf jaar de belangen van Melua in Nederland. 24 oktober verschijnt The Katie Melua Collection. Momenteel bereidt ze de lancering voor van een nieuw talent op het Dramatico-label: Andrea McEwan wiens nieuwe single Candle In A Chatroom op 3 oktober uitkomt.
 

Copyright 2010 AW Promotions info@awpromotions.nl